www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Fava, Vicia faba / Leguminosae
Les faves poden classificar-se en tres grups depenent de la grandària de la beina, les de beina llarga, les de beina intermèdia i les varietats de beina nana. Dins de cadascun d'aquests grups existeixen molts tipus de faves i cadascuna té les seves pròpies característiques.

Existeixen moltes varietats de fava, que poden classificar-se en tres grups segons la grandària de la beina: beina llarga, Windsor i beina nana. Les faves de beina llarga mesuren al voltant d'uns 40cm i tenen a l'interior entre 8-10 llavors. Les varietats Windsor posseeixen beines més curtes i amples, les quals produeixen entre 4-7 llavors. Finalment trobem les varietats de beina nana, el fruit de la qual és el de menor grandària. Les llavors solen ser verdes, marrons o de color blanquecino.

Les faves espanyoles són mundialment conegudes per la seva qualitat i fins i tot són utilitzades com a productores de llavors. Mutxamel, Aguadulce, Ramillete, Quarentena, Loreta, Mahon blanca i estatge són exemples els exemples més representatius de les varietats espanyoles.

Si fem una classificació de les varietats, dins dels tres grups descrits anteriorment, obtenim:

Varietats de beina llarga: Aguadulce, Imperial Green Longpod, Relon, Hylon, Imperial White Longpod, Bunyard’s Exhibition, Masterpiece Longpod, Express, Sussex Wonder Longpod, Xarxa Epicure. Totes elles es caracteritzen per tenir una longitud al voltant dels 40cm, amb unes 8-10 llavors arriñonadas. Com a característiques generals ressalten la seva resistència i la seva producció primerenca.

Varietats Windsor, intermèdies: Green Windsor, White Windsor. Són més curtes i amples que les de beina llarga. Produeixen entre 4-7 llavors i tenen el millor sabor d'entre totes les varietats.

Varietats nanes: The Sutton, Bonny Lad.

Existeixen altres varietats de fava que no pertanyen al mateix gènere, cal ressaltar el fava blanca i El Fava de ruc originàries d'Amèrica.
Interempresas Media, S.L. / 2019 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]