www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Fava, Vicia faba / Leguminosae
Gestió de l'ambient de postcollita
Aquesta hortalissa, en recol·lectar-se tendra, no pot conservés llargs períodes de temps. Es conserva normalment en cambres frigorífiques amb temperatures al voltant de 0ºC i amb humitats relatives del 95-100%. Solen mantenir-se en càmeres durant 1-3 setmanes.

Les faves tendres tenen una vida posrecolección breu per l'estat inmaduro en què es cullen. Per la petita escala que té normalment aquest cultiu, no existeixen establiments amb instal·lacions preparades específicament per a elles. Les faves tendres es beneficien, igual que tot producte altament perible, d'un descens ràpid de la temperatura. Aquest procés de refredament, és convenient realitzar-ho el més ràpid possible després de la recol·lecció. A temperatura ambienti, el fava es conserva al voltant de 4 dies, mentre que en càmera pot mantenir-se entre 1-3 setmanes.

La conservació de les faves en cambra frigorífica es realitza en una atmosfera modificada, la temperatura sol trobar-se entre 0-1ºC i la humitat relativa entre el 85-95%. No se sotmet a una atmosfera controlada ja que els seus efectes són amb prou feines apreciables.
Distribució
El seu transport es realitza en càmeres que es troben al voltant dels 0ºC i amb humitats relatives d'entre el 95-100%

Durant el transport la temperatura dels containeres ha d'estar al voltant de 0ºC, amb humitats relatives entre 95-100%. La necessitat de renovació de l'aire és molt baixa i no sol utilitzar-se atmosfera modificada en aquest producte.
Problemes de postcollita
Durant l'emmagatzematge poden produir-se alteracions i malalties en les faves que poden disminuir la seva comercialització o fins i tot destruir el producte emmagatzemat.

Després de la recol·lecció, poden desenvolupar-se algunes malalties o alteracions fisiològiques. Normalment aquestes infeccions es vénen arrossegant des del camp, si no són controlades poden provocar la perduda de la collita emmagatzemada.

Podridura: El causant és un fong anomenat Rhizoctonia solani. La infecció es realitza en el camp, es delata perquè apareixen taques de color marró i amb contorn irregular. Aquest fong es veu afavorit per temperatures i humitats altes.

Podridura grisa: Produïda pel fong Botrytis cinerea. En la beina es forma una taca o floridura grisa amb borrissol.

Podridura tova: l'agent causant és un bacteri anomenat Erwina, danya la superfície de la beina.
Interempresas Media, S.L. / 2019 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]