www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Fava, Vicia faba / Leguminosae
Beneficis per la salut
Les faves són feculentas, baixes en sucre, grassa i sal. El seu contingut en fibra ajuda a protegir contra el càncer en l'intestí i la diabetis. També són una font de compostos polifenólicos, l'activitat antioxidant dels quals proporciona efectes protectors contra la malaltia coronària i possiblement contra el càncer. Les faves són riques en proteïnes i subministren quantitats moderades de ferro i de les vitamines B tiamina i riboflavina. La tiamina és essencial per a la bona salut, i la seva manca condueix al beriberi. Les faves no han de consumir-se crues, necessiten ser cuinades per desnaturalitzar les hemaglutininas tòxiques. També són una bona font de potassi, vitamines I i C, betacaroteno i del flavonoide quercetina.
Tradició popular
Les faves tenen un alt poder nutritiu sense amb prou feines lípids; posseeixen a més un contingut elevat de fibra juntament amb vitamines i minerals. Contenen molta vitamina B3, C, A i B9.

Aquestes hortalisses tenen un alt poder nutritiu, comparat amb la majoria de les verdures. Contenen una quantitat a considerar d'hidrats de carboni i de proteïnes, mentre que no tenen gairebé lípids. Posseeixen un elevat contingut en fibra, la qual cosa ajuda a controlar el nivell de colesterol, a més prevé tant el restrenyiment com el càncer de còlon. Destaca per contenir molta vitamina B3, C, A i B9. L'àcid fólico és beneficiós per a alguns tipus d'anèmia. Com a minerals més importants podem destacar el potassi, magnesi i fòsfor.

No es recomana el consum de faves en el cas d'atac de gota. Certes persones poden reaccionar greument enfront del consum de faves a causa que no posseeixen un tipus d'enzim, que permet eliminar les toxines que porta El Fava. Aquesta intoxicació es coneix com favismo. Les faves posseeixen molt poca quantitat de sodi, amb el que no són dolentes per a la tensió.

VITAMINES(mg)
Vitamina B1 0,17
Vitamina B20,04
Vitamina B34,10
Vitamina B60,06
Vitamina B978,00
Vitamina B120,00
Vitamina C24,00
Vitamina A28,33
Vitamina D0,00
Vitamina Itr

Font: Verdures, Hortalisses i llegums. Guies d'alimentació i nutrició. Debat i Asegarce.
tr: traces

Característiques per 100gFAVA VERDAFAVA SECA
Energia52304
Proteïnes4,127
Grasses0,82,4
Hidrats de carboni7,746,5
Colesterol00

Font: Guia dietètica dels aliments i les seves combinacions. Editorial De Vecchi.

Es poden fer conserves casolanes de faves. En primer lloc es desgrana El Fava inmadura, després es blanquegen les llavors i es renten, finalment s'introdueixen en llaunes o pots amb una salmorra que conté sucre i sal.
Interempresas Media, S.L. / 2019 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]