www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Julivert, Petroselinum crispum / Umbelliferae (Apiaceae)
Gestió de l'ambient de postcollita
Per a una bona conservació és necessari un preenfriamiento. Emmagatzemat a baixes temperatures (-1, -2 o –3ºC) i humitat relativa del 95% pot conservar-se fins a dos mesos.

És important baixar ràpidament la temperatura per disminuir l'activitat metabòlica del julivert, així com d'altres hortalisses de fulla amb la finalitat de millorar la conservació. Durant el transport pot utilitzar-se l'aplicació de gel per refredar-ho, aquesta és una tècnica molt comuna als Estats Units, no obstant això no utilitzada a Europa. També pot realitzar-se un preenfriamiento per buit, ja que les característiques quant a relació superfície foliar/volum ho permeten, encara que no resulta rendible a causa dels volums que es manegen.

A més de la temperatura, la humitat relativa influeix en el temps de conservació. El julivert pot emmagatzemar-se d'1 a 3 setmanes amb gel, amb temperatures entre -1 a 0ºC i una humitat relativa del 95% o pot estendre's fins a 2 mesos. Fins i tot es pot conservar a –2 o –3ºC per mantenir l'aroma.

Regulant els nivells d'oxigen i anhídrid carbònic (8-10%) de l'atmosfera, és a dir amb atmosfera controlada, es millora la conservació, però a nivell comercial pràcticament no s'utilitza.
Problemes de postcollita
El julivert pot perdre valor comercial a causa de l'atac de plagues com minadores de les fulles, pugons, etc. i malalties com a míldiu i altres fongs.

El julivert pot ser atacat per diverses plagues que afecten a altres hortalisses com la pastanaga, l'api, etc. (mosca minadora de l'api, pugons diversos i unes altres) i malalties tals com el míldiu de les pastanagues, la septoria de l'api i la causada pel fong Cercospora petroselini, que produeix unes taques marrons en les fulles.
Interempresas Media, S.L. / 2022 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]