www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Julivert, Petroselinum crispum / Umbelliferae (Apiaceae)
Existeixen tres tipus de julivert, de fulla llisa, de fulla arrissada i aquells la part aprofitable dels quals és l'arrel.

Els tipus de julivert es diferencien per la fulla i pels seus usos. Així doncs pot tractar-se de varietats de fulla llisa, petita i molt aromàtica, de fulla arrissada poc aromàtica però utilitzada per adornar plats i aquelles varietats de les quals s'aprofita l'arrel per ser molt gruixuda. Existeix una varietat especial, popular a Alemanya que es cuina com a hortalissa o s'usa per condimentar, però mai es consumeix cru i es diu ‘julivert gran’.

Les varietats conreades són les següents:

Fulla llisa: Petroselinum sativum var. latifolium Airy Shaw, engloba conreessis com Comú, Gegant d'Itàlia i Plain.
Fulla arrissada: P. sativum var. crispum, com Arrissat verd fosc, Moss Curled Evergreen, Moss Curled 2-Krausa, Moss Curled 2-Petra, Favorit, Paramount, Sparticus, Frisé verd fosc raça Frison i raça Robust, Bravour, Moskrul raça Pagoda i raça Krausa, Decora i Exòtica.
Aprofitable per les seves arrels: P. sativum var. radicosum Bailey, com les varietats comercials Hamburgrooted, Julivert d'arrel llarga, Halflange raça Fakir, etc.
Interempresas Media, S.L. / 2022 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]