www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Castanya, Castanea sativa / Fagaceae
Beneficis per la salut
Donada la seva riquesa en vitamines B i fòsfor, la castanya ajuda a mantenir la salut del sistema nerviós. Està altament recomanada a persones exposades a un estrès físic i psicològic. L'aminoàcid triptòfan ajuda a la relaxació i a agafar el son. El fósoforo és un mineral essencial, exercint un paper important en el desenvolupament d'ossos i dents.
Tradició popular
La gran quantitat de minerals que conté la castanya la fa molt indicada per enfortir el cervell i millorar totes les funcions intel·lectuals de l'ésser humà, encara que, si es mengen moltes poden resultar indigestes, per la qual cosa es recomana no prendre més de quinze castanyes al dia. A més, diu el refrany, Les castanya en decocció, a la tardor i a l'hivern allunyen de la depressió.

El castanyer d'Índies pertany a la família Hipocastanáceas i a una altra espècie diferent a la castanya comestible, Aesculus hippocastanum. Es conrea per la qualitat de les seves fulles dividides, que prenen color groc a la tardor, per la qual cosa s'utilitzen molt en jardineria. Les castanyes d'Índies, no comestibles poden utilitzar-se per preparar amb alcohol un líquid que per a les persones les ferides de les quals siguin difícils de cicatritzar és un remei eficaç i fàcil d'elaborar.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]