www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Cirera, Prunus avium / Rosaceae
Beneficis per la salut
Totes les varietats de cireres proporcionana provitamina A i vitamina C, fibra, potassi i flavonoides. Una ració de 140 g de cireres dolces subministren aproximadament un 2% de la ingesta diària recomanada de vitamina A i un 15% de vitamina C. Les cireres són pobres en greix, encara que no contenen greixos saturats, sodi i colesterol, de manera que ofereixen un tentempié baix en calories. La vitamina A és essencial per a la vista, el creixement, el desenvolupament dels ossos, el manteniment dels teixits corporals, la reproducció i el desenvolupament de les funcions hormonals i de les co-enzims. La vitamina C és un poderós antioxidant, de manera que pot protegir contra diversos tipus de càncer, alhora que intensifica les funcions immunològiques. Recerques mostren que consumir fibra ajuda a protegir contra un nombre de trastorns del tub digestiu incloent el càncer d'intestí. Els flavonoides es consideren entre molts dels components menors que, en una dieta variada, poden protegir contra el càncer i altres malalties cardiovasculars. Dietes pobres en sodi poden reduir el risc derivat d'una pressió sanguínia alta, el desenvolupament de la qual depèn de molts altres factors.
Tradició popular
La cirera és un fruit amb unes qualitats medicinals i alimentoses interessants. Rica en vitamines K, A i C, també ens aporta ferro, calci i fòsfor. Té un baix contingut en greixos i gens de colesterol, el seu valor energètic ho aporten en la seva majoria, els hidrats de carboni.

La cirera és un fruit dolç i ric en vitamines, Destaquem la presència de vitamina K juntament amb vitamina A i C. En menors quantitats també ens aporta B1, B2, B3. Els elements minerals més representatius són el ferro, calci, fòsfor, clor, sofre, magnesi, sodi i potassi.

El consum diari, durant una setmana, de 250g de cireres provoca un descens del nivell d'àcid úric en sang. Les cireres poden ajudar a mantenir-se més jóven, actuen sobre els responsables de l'envelliment de la pell, evitant d'aquesta forma les arrugues. Alguns dels seus components són un remei natural contra les inflamacions i l'artritis. A més el seu contingut en vitamina C ajuda al sistema immunològic i millora l'activitat intel·lectual. El seu contingut en calci la fa un ferm aliat contra les malalties dels ossos i ajuda al creixement. Finalment comentar que el potassi que ens aporta, millora el metabolisme cel·lular i el procés d'eliminació de líquids.

Quan sofrim diarrees de fermentació i meteorismo no hem de prendre cireres crues, i tampoc han de prendre-les els ancians i els nens menors de tres anys.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]