www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Maduixa, Fragaria vesca var. hortensis / Rosaceae
Beneficis per la salut
Maduixa
Les maduixes són riques en vitamina C, àcid fólico, potassi i fibra. Una ració de 125 g aporta un 160% de vitamina C, un 20% d'àcid fólico i un 16% de la fibra recomanada diàriament. Les maduixes no contenen greix. La vitamina C és un gran antioxidant que ajuda a reduir el risc de càncer i alhora intensifica el sistema immunològic. La vitamina C també aporta protecció a les genives, pell i músculs i facilita l'absorció de ferro. El folato és important per als embarassos sans i protegir contra les malalties cardiovasculars i el càncer. La fibra protegeix dels trastorns del tub digestiu, incloent el càncer d'intestí. El potassi és bo per als músculs i el sistema nerviós. Les maduixes contenen fitoquímicos, com els flavonoides, que sembla ser ajuden a disminuir el risc de contreure càncer.
Tradició popular
Les amines de la maduixa poden ajudar en el tractament de malalties de la sang, com la leucèmia, entre unes altres. L'àcid elágico protegeix de les cèl·lules dels agents cancerígenos i impedeix que es desenvolupin tumors malignes.

Està indicada per humitejar els pulmons i estimular els fluids corporals. Afavoreix la melsa i l'estómac. Augmenta l'energia vital i alimenta la sang. Refreda la sang i la desintoxica. Està indicada per tractar la tos causada per escalfament dels pulmons, les inflamacions de la faringe, l'anorèxia, el dolor en orinar, el malestar causat per intoxicació etílica, les nafres bucals i la piorrea.

No obstant això, encara que la maduixa és bona per a la melsa i remeiar l'astènia, per la seva naturalesa freda i sucosa no l'han de prendre les persones que pateixin debilitat de melsa o d'estómac, ni aquells la femta dels quals siguin massa toves.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]