www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Nectarina, Prunus persica var. nectarina / Rosaceae
Beneficis per la salut
El volum de vitamina C en la nectarina és modest. Un fruit de grandària mitjana pot aportar aproximadament un 10% de la ingesta diària recomanada de 60 mg/dia. S'indica que la vitamina C pot ser necessària per a la formació del col·làgen, alhora que exerceix una funció en la síntesi dels neurotransmisores. La vitamina C protegeix contra diversos tipus de càncer i intensifica les funcions immunològiques. La quantitat de carotenoides provitamina A també és modesta, de manera que una nectarina de grandària mitjana aporta aproximadament un 10% de la ingesta diària recomanada d'al voltant de 1200-1500 µg retinol/dia. La vitamina A és essencial per a la vista, el creixement, el desenvolupament dels ossos, el manteniment dels teixits corporals, la reproducció i el desenvolupament del paper hormonal i de les co-enzymas, a més de protegir contra el càncer. Una ingesta més elevada de carotenoides guarda relació amb una disminució del risc de contreure diversos tipus de càncer.
Tradició popular
Les persones diabètiques han de moderar el consum d'aquesta fruita posat que posseir un elevat contingut en sucre, gairebé el doble que en el préssec.

La nectarina és una de les fruites carnosas que major contingut en vitamina B3 posseeix. Aquesta vitamina participa en el metabolisme dels nutrients, potenciant la degradació del colesterol i per tant, ajuda a reduir el nivell en la sang.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]