www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Litchi, Litchi chinensis / Sapindaceae
L'envasat estàndard pel litchi és una caixa de cartró amb capacitat per 5 kg de pes. No obstant això, cada vegada s'utilitzen més safates i cestitas de materials plàstics, recobertes de pel·lícula de plàstic que allarguen la conservació d'aquests fruits.Recents recerques estan provant que les cestitas recobertes mantenen la humitat millor, d'aquesta manera no es deshidraten els litchis i es conserva el color d'aquest fruit.

Segons un estudi realitzat per Steven Underhill, John Bagshaw i Cameron Turner de l'Horticulture Postharvest Group d'Hamilton, Deparment of Primary Industries Queensland, titulat ‘Evaluation of Packaging Options for Lychee’, el correcte envasament dels litchis és essencial per evitar el pardeamiento prematur de la pell. El pardeamiento és causat per ràpides pèrdues d'aigua durant el procés d'envasament, transport i exposició en el punt de venda.

Les bosses de plàstic o les caixes de cartró s'han usat profusament per reduir les pèrdues d'aigua i el pardeamiento de la pell.

En aquest estudi s'han avaluat els diferents tipus de bosses de plàstic disponibles comercialment: polietilè de baixa densitat de 35, 50 i 75 micròmetres de grossor, Lifespan film, borses PY-7 i PY-1 perforades amb capacitat per 2,5kg. També es va provar un cartró de nou disseny anomenat Activi Packaging subministrat per l'Australian National Line (ANL) com una alternativa als polibags.

Aquest cartró ha estat especialment desenvolupat per prevenir les pèrdues d'humitat i, al mateix temps absorbeix la humitat sobrant, evitant així la condensació.

L'avaluació es va realitzar usant diverses temperatures per simular el maneig comercial. Els resultats indiquen que el pardeamiento de la pell augmenta amb el temps d'emmagatzematge en tots els tipus d'envasos. D'altra banda, s'ha comprovat que refredar els fruits fins a 5 graus Celsius abans d'envasar-los en borses pot reduir la condensació. A més, si s'envasen els fruits una vegada refredats i es mantenen els paquets de cartró propers als 5 graus Celsius, el risc de condensació i d'arrels resulta minimitzat.

Els majoristes i els detallistes prefereixen els envasos de tipus transparent (com les borses PY-1 i PY-7). No obstant això, si s'envasen en aquestes borses fruits no refrigerats i se sotmeten a temperatures fluctuants, es desenvoluparà una important condensació en ells.
En resum, no hi ha respostes simples quan es tracta de l'envasament dels litchis. Es recomana tenir en compte les següents recomanacions:

- Consulti amb el seu agent abans de seleccionar un envàs.
- Pre-refrigeri el fruit fins a 5 graus Celsius abans d'envasar-los. Això disminuirà el risc de condensació dins de l'envàs.
- Seleccionar un envàs que mostri clarament el producte. Evitar plàstics acolorits o tintats.
- Comprovar la resistència del material.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]