www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Litchi, Litchi chinensis / Sapindaceae
Beneficis per la salut
El litchi és una font de potassi, calci, magnesi, ferro, coure, fòsfor, algun dels complexos vitamínicos B i vitamina C. Els minerals són nutrients necessaris per als processos metabòlics. El potassi intervé en el metabolisme de les proteïnes i carbohidrats.

El calci és essencial per al manteniment dels ossos i per al creixement en general. A part de les funcions estructurals, també participa en funcions del sistema nerviós. El zinc participa en la síntesi de l'ADN. Una ingesta adequada de vitamina C aporta efectes beneficiosos per al cos, reduint el risc de contreure diversos tipus de càncer, malalties cardiovasculars i arterioesclerosis.
Tradició popular
Al litchi se li atribueixen múltiples propietats curativas. S'usa tant el fruit com l'os, pela i arrels, i s'aplica externa o internament. Combat entre altres coses els mals de panxa, hèrnies i el mal de coll.

A Xina, d'on és originari el litchi, se li coneixen moltes propietats medicinals. Segons això, la polpa del litchi promou els fluids corporals i afavoreix a la sang. És un bon antiinflamatorio i està indicat en casos de polidipsia, singlot, mals de panxa, carbunclo, mals de queixal, hemorràgies externes i hèrnies. La pela és bona contra la disenteria i els èczemes, mentre que l'os i l'escorça de l'arrel s'usen per guarir hèrnies, inflors i mals de coll.

Es pot consumir com cocimiento o macerados en vi. Externament es piquen i s'aplica la pasta, o bé es fa una pols amb ells. L'escorça, os i arrel es couen.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]