www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Litchi, Litchi chinensis / Sapindaceae
Les varietats de litchi es classifiquen per característiques com la precocitat o el tipus de fruit. Les principals són ‘Bengal’, ‘Brewster’, ‘Floridian’, ‘Haak Yip’, ‘Kway May Pink’, ‘No Mai Chee’, ‘Salathiel’, ‘Tai Sota’ i ‘Wai Chee’.

Les diferents varietats comercials de litchi es classifiquen per diverses característiques agronómicas: l'època de recol·lecció, el tipus de creixement de l'arbre, i les característiques del fruit. Entre les més importants estan les següents:

Bengal: és una varietat primerenca, amb un arbre moderadament vigorós i que dóna fruits de forma acorazonada, d'uns 20g de pes mitjà. Són de color vermell brillant i de bona qualitat.

Brewster: es tracta d'una varietat molt primerenca, que desenvolupa un arbre gran i vigorós. Els fruits són el·líptics, d'uns 19g i de color vermell brillant. Presenta una qualitat acceptable, encara que de sabor àcid.

Floridian: és una varietat similar a l'anterior, encara que amb fruits de menor grandària.

Haak Yip: és un arbre de vigor mitjà, ample però compacte. El seu fruit és ovoide, amb un pes mitjà de 17g i la pell és de color vermell mat. Presenta una qualitat molt bona.

Kway May Pink: aquesta varietat dóna fruits de forma arrodonida d'uns 22g de pes. El color és rosat. L'arbre és de vigor mitjà i port erecto.

No Mai Chee Batega: és una varietat tardana que forma un arbre vigorós. El fruit és acorazonado, amb un color variable entre el groc i el vermell brillant. Presenta una qualitat excel·lent.

Salathiel: és una altra varietat tardana que dóna arbres petits i compactes. Forma fruits ovoides d'uns 15-18g. La pell és gruixuda, de color groc a vermell intens. El sabor és molt bo.

Tai Sota: dóna un arbre molt vigorós de copa oberta, amb una producció primerenca. El fruit és ovoide a acorazonado, d'uns 24g. El color de la pell és vermell brillant encara que s'enfosqueix en la maduresa. El sabor és àcid-dolç.

Wai Chee: es tracta d'una varietat molt tardana amb una planta de vigor mitjà i aspecte compacte. El fruit és rodó i alguna cosa petit (17g). Quan madura es torna vermell amb un tint groc. Presenta un sabor dolç.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]