www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Préssec, Prunus persica / Rosaceae
En alguns països els préssecs són tractats després de la recol·lecció amb aigua i ceres per millorar l'aparença i evitar la seva deterioració durant la distribució a mercats.

Generalment els préssecs s'envasen en cistelles de 4 i 6 kg.

Els préssecs i nectarinas han de ser tractats amb cura durant i després de la recol·lecció ja que es tracta de fruita altament perible.

Els fruits es recullen pràcticament a mà excepte a EUA, on aproximadament el 25% dels préssecs que s'utilitzen per a la indústria de la transformació es recull mecànicament. En alguns països com EUA la fruita per al mercat en fresc és transportada a unes instal·lacions centrals d'embalatge, on la fruita la hi sotmet a una refrigeració ràpida, rentada amb aigua potable, despelusada, encerada i embalada. S'utilitza el despelusado i el tractament amb ceres i olis per millorar l'aparença i reduir les pèrdues per humitat durant la distribució.

Els préssecs s'envasen en caixes o platons de cartró ondat. Els envasos oberts (platons) en els quals la fruita es pot treure amb facilitat són els preferits. També se solen utilitzar les solapes que es pleguen i insereixen per formar una tapa, que poden ser arrencades en exposar la fruita. És molt comú l'ús de separadors alveolados en préssecs.

En molts països es distribueixen en cistelles de 4 kg (standard) o de 6 kg (eurotray), encara que la variabilitat de capacitats és molt gran trobant-se cistelles de 2.5, 3, 5, 8 Kg.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]