www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Préssec, Prunus persica / Rosaceae
El presseguer és un arbre de port petit, flors rosáceas i sensible a les baixes temperatures.

Entrada en producció del presseguer després de la seva plantació és ràpida.

El préssec es descriu botánicamente com a pertanyent a la família de les Rosáceas, gènere Prunus, espècie Prunus persica.

És un arbre relativament petit de port no gaire vigorós amb un sistema radicular molt ramificat i superficial. És un arbre caducifoli i les seves flors són de pètals grans de color rosa pàl·lid on els estigmes estan protegits per les flors (major resistència a les gelades primaverals), o bé són campanuladas on les flors petites de pètals color rosa fosc no cobreixen els estigmes i per tant són més sensibles a les gelades.

El presseguer és sensible a les baixes temperatures. Sofreix per sota dels –15ºC, i donada la seva floració precoç és molt sensible a les gelades primaverals sofrint danys greus a –3ºC. És una espècie que per produir fruits de qualitat necessita molta llum i regs continus.

El presseguer es multiplica per empelt per a això s'utilitzen diversos patrons que determinaran les exigències del presseguer respecte al sòl, encara que generalment prefereix sòls frescos, profunds, no gaire calizos ni sorrencs.

L'entrada en producció és ràpida trigant 2 o 3 anys a donar fruits. La vida mitjana de l'arbre és d'uns 18 anys.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]