www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Figa, Ficus carica / Moraceae
Gestió de l'ambient de postcollita
Figa
Donada la sensibilitat de la figa a la manipulació, no es realitzarà cap tipus de tractament, com rentat, raspallat, etc. En alguns països s'aconsegueix mantenir-los en bones condicions mitjançant magatzematge en cambres frigorífiques a 1ºC i 90% d'humitat relativa.

La figa després de la recol·lecció no sofreix cap tractament com raspallat, rentat, etc., per la seva elevada sensibilitat a la manipulació. Únicament se sotmetrà al procés de selecció per calibre.

No existeixen molts estudis sobre la conservació frigorífica, donada la sensibilitat d'aquest producte. Alguns països indiquen que les figues poden romandre fins a 6 setmanes en càmeres sempre que les condicions d'emmagatzematge siguin de 1ºC i 90% d'humitat relativa i els fruits es recol·lectin semimaduros amb un cert grau de duresa. Altres experiències similars realitzades a Japó recolzen l'anteriorment exposat.

A Espanya, i especialment a la província d'Alacant, la tècnica de refrigeració a 6-7ºC permet mantenir les figues en bon estat durant una setmana.
Problemes de postcollita
La principal causa d'alteració en les figues és la pudrición provocada pel fong Botrytis cinerea.

Diferents paràsits o malalties poden afectar tant a la figa com a la figuera. Els fruits poden ser afectats en l'arbre per l'insecte anomenat ‘mosca de la figuera’ la qual devora els fruits.

Durant la conservació frigorífica, la principal causa d'alteració és la pudrición provocada pel fong Botrytis cinerea. Altres fongs com Alternaria tenuis, Penicilium, Mucor i Rizopus, també produeixen importants danys. Per evitar els danys, es realitzen tractaments poscosechas amb diferents fungicides que milloren la conservació.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]