www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Figa, Ficus carica / Moraceae
Existeixen diferents varietats però podem dividir-les pel color en blanques, colorides i negres. Les primeres presenten un color blanquecino groguenc, les colorides tenen un color marró azulado i finalment les negres, el color de les quals varia del porpra al negre.

Existeixen gran quantitat de varietats, encara que podem classificar-les en funció de diferents criteris.

Segons el seu ús, les figues els podem dividir en dos grups segons es destinin al consum en fresc o dessecats.

Les figues de taula són els que es destinen al consum de fruita fresca. La pell és tendra, poques llavors i la seva maduració és llarga. Les figues d'assecar tenen una pell més tenaç i sencera, i solen madurar més ràpidament.

Segons el seu color les figues podem classificar-los en tres grups: blanques, colorides i negres.

Les varietats blanques presenten en la seva maduresa un color blanquecino, groguenc i fins i tot verd. Els més saborosos són els de color groc daurat o verdós. Dins d'aquest grup està la varietat Kadota, que és la més important procedent d'Itàlia. També coneguda amb el nom de ‘Dotato’, és una varietat de pell groc-verdosa i polpa porpra. Pots contenir o no llavors en funció del tipus de pol·linització usada. Les varietats sense llavors mesuren de 3 a 5 centímetres i la longitud dels fruits amb llavors és de 5 a 8 centímetres.

Les varietats colorides es diferencien per les seves figues de color marró azulado més o menys clar.

Les varietats negres inclouen figues amb un color que varia des del vermell fosc fins a totalment negre, destacant les de color negre porpra per la seva qualitat. A aquest grup pertanyerien les varietats Brown Turkey, Celeste i Sari Lob.

La varietat Brown Turkey creix principalment a Israel, Itàlia i Califòrnia i està disponible d'abril a gener. Els fruits tenen forma de pera, mesuren de 4 a 6 centímetres i té la pell de color vermell fosc.

La varietat Celeste procedeix de Mèxic i Califòrnia i està disponible de novembre a gener. Quan el fruit madura la pell es torna porpra i la carn manté un color rosat
.
La varietat Sari Lob, és la principal conreada a França i Israel, encara que també és important en el Mediterrani. El fruit és de color porpra-groguenc i tendeix a obrir-se quan madura.

Algunes varietats de figues:

Brown Turkey
Fruit amb forma de pera, de 4-6 cm de llarg, pell vermellosa fosca i carn porpra. És una varietat dolça i amb suc i normalment s'enllaunen.

Celeste
La figa és porpra i la seva carn de color rosa és dolç.

Kadota
És una figa groga-verdosa amb carn porpra. Pot o no contenir llavors. Els fruits sense llavors mesuren entre 3-5 cm de llarg i amb llavors entre 5-8 cm.

Sari Lob
El color del fruit és entre porpra i groc i tendeix a obrir-se quan madura. El sabor és dolç i amb aroma.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]