www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Col de Brussel·les, Brassica oleracea var. gemmifera / Cruciferae (Brassicaceae)
Beneficis per la salut
Les cols de Brussel·les són riques en carotenoides provitamina A, vitamines C, I, B6, B1, folato i altres compostos protectors. La vitamina A és essencial per a la visió, el creixement, el desenvolupament dels ossos, el manteniment dels teixits i el desenvolupament del paper hormonal i de les co-enzims. També s'indica que la capacitat antioxidant de la vitamina C pot protegir contra el càncer i intensificar les funcions immunològiques.

Una ingesta elevada de folato és importamnte per dur a terme un embaràs sa. El folato també pot protegir contra les malalties cardiovasculars i el càncer, i per això és important que les persones d'edat ho consumen suficientment.

Les cols de Brussel·les contenen el fitoquímico sinigrina, el qual actua suprimint el desenvolupament de cèl·lules precancerígenas. El contingut en potassi d'aquestes cols ajuda a mantenir els nivells d'aigua en el cos humà equilibrats.
FPC
Tradició popular
Les cols de Brussel·les són útils en els casos de debilitat i esgotament. Ajuden a millorar l'estat general de l'organisme, enfortint el sistema immunitari. A més es poden usar en dietes d'adelgazamiento i per netejar l'intestí.

A les cols de Brussel·les se'ls atribueixen diferents usos medicinals. Es diu que ajuden en cas d'esgotament i falta d'energia i que milloren l'agudesa mental i la capacitat de concentració. També milloren l'estat d'ànim, aportant vitalitat i enfortint el sistema immunitari.

A més aporten lluentor al cabell i suavitzen la pell, afavoreixen l'eliminació de líquids i ajuden a aprimar i són útils per netejar l'intestí i contra el restrenyiment.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]