www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Pebrot, Capsicum annuum / Solanaceae
Beneficis per la salut
Aquest fruit, considerat comunament una hortalissa, posseeix una excel·lent concentració de vitamina C. Cent grams poden aportar aproximadament el 100% de la ingesta diària recomanada, 60 mg/dia. La vitamina C té una considerable capacitat antioxidant, i és per això que brinda un efecte protector elevat contra el càncer en general i els virus. Estudis epidemiològics han indicat que el càncer d'estómac és menys freqüent en aquells la dieta dels quals és rica en vitamina C.

A diferència del pebrot verd, el pebrot vermell té una modesta concentració de carotenoides provitamina A, betacaroteno, luteïna, zeaxantina i betacriptoxantina. Cent grams de pebrot poden aportar aproximadament un 50% o més de la ingesta diària recomanada de 1200-1500 µg equivalents del retinol/dia. La vitamina A és essencial per a la vista, la diferenciació dels teixits epitelials i una resposta immunològica òptima.
Tradició popular
El pebrot amb els seus molts antioxidants allarga la vida i és una hortalissa curativa important.

El principal principi actiu és la capsicina, que des d'antic s'utilitza com a remei dels trastorns circulatoris, així doncs, els pebrots alleugen les malalties venosas com són les varices i hemorroides. També enforteixen el cor. La capsicina i els principis actius semblances que es troben en les llavors i la carn del pebrot enforteixen, juntament amb la vitamina C, les defenses contra les infeccions. D'altra banda, alleugen els trastorns gàstrics i digestius, ja que eliminen o redueixen la colonització bacteriana de les mucoses.

Els pebrots ajuden a prevenir la migranya, milloren l'agudesa visual i milloren la capacitat de concentració entre altres aspectes, resultant beneficiosos per a la salut.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]