www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Fava, Vicia faba / Leguminosae
  Fava
  El fava és una hortalissa comestible, les seves llavors i les seves beines poden cuinar-se de molt diferents formes, des de bullides o com a puré fins a com a sopa d'estiu. Fins i tot les seves fulles superiors poden ser utilitzades a manera d'espinacs.
  Alimentació i nutrició
  Les faves tenen un alt poder nutritiu sense amb prou feines lípids; posseeixen a més un contingut elevat de fibra juntament amb vitamines i minerals. Contenen molta vitamina B3, C, A i B9.
  El Fruit
  El fava és una hortalissa comestible, les seves llavors i les seves beines poden cuinar-se de molt diferents formes, des de bullides o com a puré fins a com a sopa d'estiu. Fins i tot les seves fulles superiors poden ser utilitzades a manera d'espinacs.

  La part comestible d'aquest producte són les beines i les llavors. Les beines són de diferents grandàries segons la varietat. Poden ser llargues i estretes o curtes i amples. Les llavors tenen forma arriñonada o rodones i s'utilitzen tant seques com en fresc.

  El fava amb beines petites sol prendre's sencera, mentre que les que tenen una grandària major es desgranen abans de coure-les. Poden cuinar-se de moltes formes, senceres, com a puré o sopa d'estiu. A la zona de València es prenen bullides com a aperitiu.

  El brou de cocció d'aquesta verdura pot aprofitar-se per a altres guisats, fins i tot existeixen zones que aprofiten les fulles superiors per preparar-les com els espinacs. També poden fer-se conserves a partir de faves de llavor blanca.

  El fava tendra és una verdura baixa en calories, tan sol 52calç per 100g, per tant pot constituir un aliment a tenir en compte en les dietes d'adelgazamiento.
  La planta
  Planta rústica de la família de les leguminosas que arriba a aconseguir fins al metre i mitjà d'altura. Tenen zarcillos i fulles compostes. Produeix beines amb llavors com a fruits.

  Pertany a la família de les leguminosas i és una planta rústica que necessita poca cura, el seu nom científic és ‘Vicia faba’. Es caracteritza per aconseguir una altura que aquesta compresa entre 30-150cm, a més la secció de tija és quadrada. Les seves fulles estan compostes d'entre 2-4 foliolos sense zarcillos amb forma ovalada o arrodonida.

  Les seves flors són nombroses, blanques i amb taques fosques. Encara que no totes elles arriben a produir fruit, la majoria avorta abans de produir-ho.

  És sensible al fred i a la vernalización. A causa d'altes temperatures pot floreix abans d'haver-se desenvolupat suficientment, amb el que les faves no es desenvolupen massa i baixa molt la producció.

  Els seus fruits són beines carnosas que alberguen entre 4-8 llavors de forma arriñonada que es produeixen anualment.
  Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]