www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Aranja, Citrus paradisi / Rutaceae
Beneficis per la salut
L'aranja fresca és baix en calories, conté folato, és una bona font de fibra, potassi, flavonoides i és una excel·lent font de vitamina C, la qual posseeix propietats inhibidores del càncer i intensifica les funcions immunològiques. L'aranja vermella i el rosa també contienten el carotenoide no-provitamina A licopeno, amb propietats antioxidants. La font primària de licopeno en la dieta humana és el tomàquet, encara que aquests tipus d'aranja i la síndria també fan la seva aportació d'aquest compost. Les dietes riques en carotenoides estan relacionades amb una disminució del risc de contreure càncer i malalties cardiovasculars. Les aranges també aporten els flavonoides protectors coneguts com canferol, tangeretina, nobiletina i rutina, els quals es considera que contribueixen a una dieta equilibrada i saludable.

FPC
Tradició popular
L'aranja prevé les malalties cardiovasculars, enforteix el sistema immunològic, prevé els refredats, estabilitza la flora intestinal, activa el metabolisme i el creixement cel·lular i contribueix a la pèrdua de pes.

L'aranja a causa del seu important contingut en àcid cítric exerceix un efecte antisèptic sobre les vies digestives i urinàries. El seu consum és recomanat per prevenir les malalties cardiovasculars a causa de l'efecte de la vitamina C per això s'utilitza per combatre afeccions venosas, varices, hemorroides i és molt recomanable per prevenir infeccions i refredats. La substància responsable del sabor amarg obre l'apetit i afavoreix la producció de bilis.

L'aranja conté àcid fólico, especialment important en la vellesa, embaràs i lactància ja que és indispensable per al creixement cel·lular. La seva absència es manifesta en debilitat, fatiga i irritabilitat.

És un magnífic depurativo si es pren en el desdejuni. En dejú és el remei més eficaç per combatre la clàssica ‘ressaca’ després d'una nit d'excés en el consum de begudes alcohòliques. També contribueix a la pèrdua de pes. Fa uns anys es va fer molta promoció d'aquesta faceta de la fruita, recomanant-se beure un got de suc d'aranja en dejú, la qual cosa va donar lloc a augments importants del consum, que després van ser decaient.

Les persones amb predisposició a la sensació de cremor d'estómac i regurgitaciones àcides han d'evitar el consum excessiu de l'aranja.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]