www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Aranja, Citrus paradisi / Rutaceae
Dividim les varietats en dos grups: les blanques, dins de les quals està la varietat més coneguda ‘Marsh seedless’, i les varietats amb color com la ‘Ruby’ o la ‘Star Ruby’.

Podem dividir les varietats en dos grups, les varietats blanques o comunes com la ‘Marsh seedless’ i ‘Duncan’ i les varietats amb color o pigmentadas la popularitat del qual va augmentant entre el consumidor. Dins d'aquest grup destacarien les varietats ‘Ruby’, i ‘Star Ruby’.

S'han identificat moltes varietats blanques però la ‘Marsh seedless’ és la que té major importància comercial. Les varietats pigmentadas posseeixen un pigment anomenat licopeno que les dota del seu color característic. Es diferencien de les taronges en què el color d'aquestes es deu a les antocianinas. A més durant l'època de maduració de l'aranja, les temperatures són altes i afavoreixen l'aparició del licopeno, cosa que no ocorre en els mesos de tardor i hivern quan maduren les taronges.

Algunes varietats d'aranges:

‘Marsh seedless’
La polpa del fruit posseeix unes vesícules petites i la polpa tien un aspecte de color clar. L'escorça és més gruixuda que la resta de varietats, el contingut en suc és alt, dolç encara que una miqueta àcid al començament de la recol·lecció.
Els fruits no posseeixen llavors i el seu pes ronda els 260 g. Si són desverdizados en càmeres, perden l'aroma i es mantenen àcids.

‘Duncan’
Fruit és bastant gran aplatat pels seus pols. La polpa és tendra i rica en suc. És una varietat destinada principalment a la indústria del suc.

‘Ruby’
Aquesta varietat posseeix aquest nom, a causa del color rosa de la seva pell i polpa. És un fruit sense llavors. És la varietat de referència per a aquells consumidors que prefereixen les varietats acolorides.

‘Star Ruby’
És l'aranja de coloració més intensa. És un fruit sense llavors, d'escorça molt prima amb un elevat contingut en suc , de sabor més dolç i menys amrgo que el de la varietat Marsh.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]