www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Mandarina, Citrus reticulata / Rutaceae
Beneficis per la salut
Igual que la taronja, la mandarina fresca és baixa en calories. També és una bona font de fibra, potassi i vitamina C. Aquesta vitamina pot influir en una sèrie d'estats fisiològics, particularment en la reducció de nitrosaminas, les quals posseeixen efectes cancerígenos. El càncer d'estómac és menys freqüent en aquells la dieta dels quals és rica en vitamina C. S'ha indicat que la capacitat antioxidant de la vitamina C pot protegir contra diversos tipus de càncer, alhora que intensifica les funcions immunològiques. La mandarina també conté folato, una vitamina del complex B que guarda relació amb la salut durant l'embaràs, encara que la seva concentració no sigui tan alta com la de la taronja.

A més, la mandarina (i altres fruits relacionats) és una font primària de betacriptoxantina en la dieta. La betacriptoxantina és un carotenoide no provitamina A amb propietats antioxidants. Les dietes riques en carotenoides estan associades a una disminució del risc de contreure càncer i malalties cardiovasculars. Les mandarines tambien contenen els fitoquímicos D-limoeno, cumarina, flavonoides i terpenes. Aquests compostos ajuden a disminuir el risc de càncer.
PBHF
Tradició popular
La mandarina és adequada per tractar les úlceres, la vesícula, és bona per a la febre, l'anorèxia, la tos i la intoxicació etílica.

Les persones amb nafres bucals o que les seves defecaciones siguin seques han d'abstenir-se de consumir mandarina.

La mandarina conté una substància anomenada hesperidina que posseeix propietats bronquiodilatadoras i antiinflamatorias, és adequada en el tractament de les úlceres i afavoreix el correcte funcionament de la vesícula.
L'oli volàtil que posseeix pot estimular l'aparell digestiu, propiciant l'expulsió dels gasos acumulats en l'intestí i en l'estómac i afavorint la digestió.

La mandarina obre l'apetit, humiteja els pulmons i elimina la tos. És útil per tractar la febre, el singlot, l'anorèxia, la tos amb flegmes i la intoxicació etílica.

De les mandarines es pot consumir la seva polpa o suc o bé es poden majar amb pela aplicant la pasta obtinguda.

No han de consumir mandarines en abundància aquelles persones que pateixin de nafres bucals, ni aquelles que les seves defecaciones siguin seques i dures.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]