www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Raïm, Vitis vinifera / Vitaceae
Beneficis per la salut
El raïm de taula és una font de carotenoides provitamina A, vitamina C i flavonoides (miricetina i quercetina).

També conté un altre fitoquímico anomenat resveratol. Una ració de 125 g aporta aproximadament un 25 % de la ingesta diària recomanada de vitamina C, un poderós antioxidant que protegeix contra diversos tipus de càncer i millora les funcions immunològiques.

La vitamina A aporta efectes protectors contra trastorns oculars, alhora que és beneficiosa per al desenvolupament dels ossos, el manteniment dels teixits corporals, la reproducció i el desenvolupament del paper hormonal i de les co-enzims. Els flavonoides es troben entre els compostos secundaris presents en les fruites i hortalisses els quals, en una dieta variada, es considera que brinden protecció contra el càncer i les malalties cardiovasculars.
Tradició popular
El raïm s'ha usat des de fa molt temps per les seves propietats curativas. És laxant i diurética, i resulta indicada en casos de debilitat o defenses baixes. També és un bon depurativo de la sang i prevé l'osteoporosis.

Des de fa molts segles es coneixen les propietats medicinals del raïm, i moltes civilitzacions l'han usat com depurativo de la sang i estimulant de les defenses de l'organisme.

En cas de restrenyiment, convé consumir els raïms sense pelar i amb llavors, mentre que si les consumeixen persones majors o amb els òrgans digestius afeblits ha de fer-se en forma de suc.

El raïm és laxant i diurética. No és adequada per a diabètics pel seu contingut en sucre i en algunes persones les varietats vermelles poden provocar migranyes.

En la medicina xinesa, el raïm està indicat per a aquelles persones que sofreixen falta d'energia i de sang, i en casos de marejos asténicos, tos afonia, palpitacions i sudoració, dolors reumáticos i coïssor en orinar.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]