www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Papaia, Carica papaya / Caricaceae
Existeixen nombroses varietats de papaia, que es poden englobar en diferents tipus varietales, com a ‘Cubà’, ‘Paraguanero’, etc. Algunes varietats comercials són ‘Solament’, ‘Betty’ i ‘Puna’.

A causa que el papayo és una planta que es reprodueix per llavors, s'han obtingut múltiples varietats. Es poden distingir diferents tipus de varietats segons les seves característiques agronómicas.

Cubà: els fruits d'aquest tipus són globosos o oblongos, de 30-35cm de llarg i 20-25cm d'ample. Poden pesar fins a 3-4kg, amb la polpa gruixuda, consistent, de color ataronjat intens i de sabor dolç.

Paraguanero: aquests fruits són allargats i cilíndrics, de 26cm de llarg i 14 d'ample. El pes oscil·la entre 2,5 i 3,5kg. La polpa és ataronjada.

Cartagena: els fruits són cilíndrics d'uns 40cm de llarg i 12-20cm d'ample. Pesen entre 3,5 i 5kg. L'escorça és de color verd clar i la polpa taronja pàl·lid, de sabor dolç.

Rojo: aquest tipus forma fruits globosos, de 20-25cm de llarg per 12-19cm d'ample. El pes oscil·la entre 1,2 i 2kg. La polpa és vermella i de sabor dolç, amb poques llavors.

Hawaiano: els fruits són esfèrics i petits de 200 a 250g de pes. La polpa és de color taronja pàl·lid i no gaire dolç.

Algunes varietats comercials de papaia són ‘Solament’, ‘Bluestem’, ‘Graham’, ‘Betty’, ‘Fairchild’, ‘Rissimee’, ‘Puna’ i ‘Hortusgred’.

Existeix a més una espècie de papaia cridada papayuela o papaia silvestre (Carica goudotiana) d'uns 10cm de longitud que s'usa en l'elaboració d'almívar.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]