www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Carbassó, Cucurbita pepo / Cucurbitaceae
Beneficis per la salut
El carbassó és una font de carotenoides provitamina A, vitamina C i folato. La vitamina A és essencial per a la vista, el creixement, el desenvolupament dels ossos, el manteniment dels teixits corporals, la reproducció i el desenvolupament del paper hormonal i de les co-enzims. El poder antioxidant de la vitamina C pot protegir contra diversos tipus de càncer, intensifica les funcions immunològiques i ajuda a l'absorció del ferro i calci. El folato és important per dur a terme un embaràs sa i per a la salut del nounat. Una ingesta de folato més elevada ajuda a protegir contra malalties cardiovasculars i el càncer, particularment de còlon i de coll de l'úter. El folato també participa en les funcions mentals i ajuda als nens a mantenir l'atenció.
Tradició popular
La característica més destacada del carbassó és el seu gran poder digestiu. El seu ús continuat és molt recomanable per desintoxicar l'organisme i protegir la salut intestinal.

Està compost per hidrats de carboni en quantitats considerables i en una baixa proporció de lípids i proteïnes. El consum de carbassó suposa una aportació de fibra. És una hortalissa que té un cert efecte laxant, per la qual cosa el seu consum resulta molt adequat en casos de restrenyiment.

El carbassó aporta vitamines del grup B, A i C. Però les vitamines del complex B i C passen a l'aigua de cocció en cuinar-ho, per la qual cosa es recomana no rebutjar aquest líquid.

Quant als minerals destaca el seu contingut en potassi, sent aquest bastant superior que en la carabassa. També posseeix petites quantitats de ferro, magnesi i fòsfor.

Pel seu baix contingut en greixos i sodi es pot incloure en dietes de persones amb problemes cardiovasculars i renals, així com en casos d'hipertensió.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]