www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Espàrrec, Asparagus officinalis / Liliaceae
Beneficis per la salut
Els esparragos són baixos en calories i són una bona font de vitamina C i folato. També posseeixen un volum moderat de carotenoides provitamina A, vitamina I i vitamina B (tiamina, riboflamiona i niacina). Una porció de 100 g proporciona l'equivalent a aproximadament un 10 % de la ingesta diària recomanada de vitamina A i un 15% de vitamina C.

El folato és important per al desenvolupament normal de les cèl·lules. També s'ha constatat que un consum de folato més elevat del normal és important per a un embaràs sa, alhora que ajuda a protegir contra les malalties cardiovasculars i el càncer.

La vitamina C és un poderós antioxidant i, com a tal, pot proporcionar protecció contra el càncer en diferents parts del cos humà, a més d'intensificar les funcions immunológicas. Una manca perllongada de vitamina C condueix a l'escorbuto, una de les malalties més antigues que coneix a l'ésser humà. La vitamina A és essencial per a la visió, el creixement, desenvolupament dels ossos i el manteniment dels teixits corporals, la reproducció i el desenvolupament del paper hormonal i de les co-enzims.

El contingut mineral de l'espàrrec també mereix especial atenció. En funció del consum, l'espàrrec proporciona la ingesta diària necessària de ferro, zinc i fòsfor, desenvolupant aquest últim una funció important en el creixement i la reproducció. Notin-se també les seves destacades propietats diuréticas.

FPC.
Tradició popular
L'espàrrec es considera un aliment sedant, i es recomana es consumo en casos de retenció de líquid, artritis o diabetis.

L'espàrrec té poques aplicacions medicinals. Hi ha qui li atribueixi un efecte sedant, per la qual cosa de vegades es recomana contra les palpitacions. S'ha emprat tradicionalment per combatre la neuritis.

També està indicat en cas de retenció de líquid, edemes, hidropesia, dolors renals, astènia física i intel·lectual, anèmies, artritis, i diabetis. Es pot consumir de diverses maneres, ja sigui cru, rallado, en suc, etc.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]