www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Espārrec, Asparagus officinalis / Liliaceae
Els espārrecs poden anar preenvasados formant manojos, en safates o a orri. En el primer cas s'envasen en caixes de cartrķ o plāstic de diferents capacitats que van des dels 4kg als16kg usats als Estats Units. Quan es comercialitzen solts s'usen caixes de fusta, cartrķ o plāstic d'entri 5i 6kg de pes net.

Com s'indica en la norma de qualitat, els espārrecs poden anar preenvasados formant manojos o solts. En el primer cas els turiones es disposen horitzontalment en els platons, de fusta o cartrķ, separant-se les files de manojos amb goma-escuma o un altre material acolchante. Els āpexs s'orienten cap a l'interior, per evitar el contacte amb els costats del recipient. Els envasos usats varien de capacitat entre els 4 i els 6kg. A Estats Units s'usen caixes de fusta, amb un contingut net de 13,5 a 16,2kg; caixes de cartrķ, amb 6,8 a 7,7kg i caixes de cartrķ amb pesos que van dels 10,8 als 11,3kg nets. Alguns paīsos com Franįa prefereixen caixes de 4 a 5kg d'espārrecs preenvasados en manojos de 500g. Suīssa prefereix caixes de 5 a 6kg, i Bčlgica de 4kg.

Quan es fan enviaments a orri, per exemple, en viatges transoceānics, els espārrecs es disposen verticalment per evitar que l'āpex es corbi: A Xile i Uruguai s'usen els següents envasos:

- Caixes de cartrķ de 6kg de pes net
- Caixes de plāstic de 5,2kg de pes net
- Caixes de fusta amb un contingut de 5,4kg nets
- Caixes de plāstic corrugado de 5kg de pes net

Cada vegada més es troba en els supermercats els manojos amb la base embolicada en paper impermeable, safates de poliestirč expandit cobertes amb plāstic estirable, etc.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protecciķn de Datos | Política de cookies | Publicidad]