www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Porro, Allium porrum / Liliaceae (Alliaceae)
Beneficis per la salut
El porro aporta pocs nutrients a l'organisme, sent un aliment baix en calories. No obstant això, aporta minerals i vitamines i conté un oli essencial que afavoreix la digestió i neteja l'estómac i intestí de fongs i bacteris. A més resulta beneficiós contra els catarros bronquials.

El valor calòric dels porros és molt baix, ja que contenen sobretot aigua i hidrats de carboni. Contenen petites quantitats de proteïnes i amb prou feines lípids, per la qual cosa són adequats en dietes d'adelgazamiento.

Són rics en fibra, per la qual cosa és un aliment saciante que presenta propietats laxants. El porro posseeix un oli essencial que facilita el procés digestiu i estimula l'apetit, a més de resultar beneficiós en els catarros bronquials.

L'oli de porro conté alicina, que és una substància sulfurosa que proporciona sabor i aroma, amb importants propietats preventives i curativas, netejant l'estómac i l'intestí de bacteris i fongs.

Aquesta espècie és rica en àcid fólico, necessari per al creixement dels teixits i la formació de glòbuls blancs. També aporta a l'organisme potassi, ferro i vitamines C i B6, a més de magnesi, calci, fòsfor i vitamina A. El ferro és necessari per als glòbuls vermells i el magnesi per als nervis.
Tradició popular
El porro és una hortalissa molt antiga que presenta múltiples efectes medicinals. S'usa com diurético i antisèptic i és adequat per a diverses dolències renals, així com per a problemes d'artritis o reúma.

El porro és conegut des de molt antic per l'home i se li coneixen moltes propietats curativas. Se sap que té efecte laxant, i que és un aliment diurético i antisèptic molt eficaç per artríticos i reumáticos. També és adequat per a aquelles persones que pateixen còlics, càlculs, retenció d'orina, insuficiència renal i fins i tot arteriosclerosis.

Es pot emprar com vermífugo, barrejant arrels amb llet. Per a problemes de ronyó es maceran en vi blanc. El brou de porros és un remei molt antic per combatre els dolors reumáticos.

En ús extern s'aplica contra botons, contra la retenció d'orina i cistitis, per a picades d'insectes, contra les nafres i per rojeces i erupcions del rostre.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]