www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Porro, Allium porrum / Liliaceae (Alliaceae)
Gestió de l'ambient de postcollita
Els porros se solen preenfriar mitjançant aigua freda, buit o aire humit forçat. La conservació es fa a 0-1ºC durant 3 mesos. Si s'empren temperatures de –3ºC es poden arribar a emmagatzemar durant 5 mesos, encara que després cal realitzar una descongelació molt lenta per no danyar el producte.

El preenfriamiento és una operació indicada en el cas del porro i pot realitzar-se per aigua gelada a 0-1ºC, per buit o mitjançant l'ús d'aire humit forçat.

Una vegada que estan en la càmera, els porros poden conservar-se fins a 3 mesos a temperatures entre 0 i 1ºC. Si les peces no estan en condicions adequades o han sofert gelades, el període s'escurça a un mes.

En alguns països s'ha aconseguit allargar el període de congelació a 5 mesos mitjançant l'ús de temperatures de congelació, properes a –3ºC. Els porros es recobreixen amb plàstic per evitar la seva dessecació. Al final de l'emmagatzematge és necessària una descongelació molt lenta a 0,5ºC durant 48 hores. Amb aquest sistema els porros sofreixen menys pèrdues si es netegen i s'envasen en borses al buit.

Les atmosferes modificades no s'usen per al porro, ja que es conserva durant diversos mesos. No obstant les condicions idònies per a aquesta espècie són d'1-6% d'oxigen i 5-10% de diòxid de carboni, a una temperatura de 0ºC.
Distribució
El transport d'aquesta espècie es fa a 0ºC, mentre que la distribució es realitza a 5-10ºC. És important evitar la deshidratació dels porros, ja que perden pes amb molta facilitat.

El transport dels porros ha de realitzar-se a temperatures properes a 0ºC. La distribució es fa a 5-10ºC. El porro pot presentar elevades pèrdues de pes a aquestes temperatures, per la qual cosa resulta necessari protegir-ho per evitar la deshidratació. La humitat ha de ser alta, i s'ha d'evitar la llum i l'apilamiento del producte.
Problemes de postcollita
El porro pot sofrir diversos problemes durant la seva conservació. Els més importants són les podridures provocades per fongs i bacteris, seguides de la deshidratació del producte. Altres problemes són l'esgrogueeixo de les fulles o la pèrdua de consistència del porro.

Entre els diferents problemes que afecten al porro es troben malalties produïdes per fongs i bacteris. La més important és la podridura grisa, causada pel fong Botrytis porri. Altres malalties són causades pels també fongs Phytophthora porri, que origina el míldiu i Alternaria porri, ambdues causades per fongs. Una dels bacteris que afecta al porro durant la seva conservació és Erwinia carotovora, que produeix una podridura humida.

Un altre problema molt important durant l'emmagatzematge és la deshidratació. Per evitar-la es poden usar humitats properes a la saturació ja la protecció amb plàstics.

També es pot produir l'amarilleamiento de les fulles i la pèrdua de fermesa del porro.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]