www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
All, Alium sativum / Liliaceae (Alliaceae)
Els alls es presenten com a caps solts, en manojos o rests. Es preenvasan generalment en malles, sacs o caixes de 250g fins a 1kg. L'envasament es fa segons el país. Mentre que a Estats Units prefereixen envasos d'uns 13kg, a Europa s'usen generalment pesos de 5kg.

Els alls poden presentar-se com a caps solts, en manojos o rests, que es formen mitjançant el trenat de les tiges que es lliguen amb bramante o ràfia. Aquesta presentació és cada vegada menys freqüent en la distribució moderna.

El preenvasado més comú dels alls és en tubs o sacs de malla de 250, 500 o 1000g., també sovint agrupats un nombre concret de caps, dos, tres o quatre. Un altre mètode usat són els ‘mitjons’, que consisteix en una malla dins de la qual se situa un cartró pla amb forma de llàgrima. Sobre ell es disposa producte. També poden usar-se cistelles o caixes recobertes de plàstic.

També és freqüent veure alls envasats en ‘flow-pack’, amb plàstics impresos atractivament. L'envasament per unitats per al consumidor permet l'etiquetatge, facilitant el cobrament, la qual cosa fa que en les grans superfícies rests i manojos siguin gairebé inexistents.

Pel que fa a l'envasament, l'anterior normativa per a comerç exterior especificava les dimensions i pesos admesos. Així, els caps podien anar en caixes o en sacs de 5 i 10kg de pes net. Els manojos s'envasaven en sacs de fins a 25kg de pes net, mentre que els rests anaven en caixes de 10kg de pes net, o a orri per al transport terrestre.

A Estats Units l'envàs habitual és la caixa de cartró de 13,6kg, mentre que les preferències europees són les unitats de 5kg i envasos que reuneixen 12 malles de 2kg.
Interempresas Media, S.L. / 2022 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]