www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Colrave, Brassica oleracea var. gongylodes / Cruciferae (Brassicaceae)
Gestió de l'ambient de postcollita
Els colraves es conserven poc temps. Les condicions adequades són 0-1ºC i 90-95% d'humitat. Si s'eliminen les fulles es poden conservar més temps, arribant fins i tot als 3 mesos.

En el cas de colraves primerencs o collits a l'estiu, amb altes temperatures, és important l'operació de preenfriamiento. Per a això es pot usar gel o aigua, encara que també es recomana el refredament per buit en el cas de raves amb fulla.

Els colraves es conserven en general molt poc temps. L'arrel ha d'eliminar-se abans de l'emmagatzematge. Les condicions adequades són de 0-1ºC i una humitat relativa d'entre el 90 i el 95%. D'aquesta manera es poden conservar els colraves fins a 4 setmanes. El període de conservació pot ampliar-se si es tracta de colraves sense fulles fins a 3 mesos.

Per allargar aquests terminis es poden usar també atmosferes controlades. Mantenint una concentració d'oxigen del 3% i de diòxid de carboni del 5%, colraves deshojados poden arribar a conservar-se en condicions fins a 4 mesos.
Distribució
Durant el transport i distribució és convenient mantenir una humitat elevada per evitar la dessecació de les peces. La temperatura per a viatges de pocs dies no haurà de superar els 20ºC. Per a desplaçaments més llargs haurà de baixar-se.

Per al transport dels colraves és recomanable mantenir la temperatura baixa, depenent de la durada del viatge. Així, per a transports de fins a 6 dies es recomana no superar els 20ºC. Per a temps majors la temperatura haurà de ser més baixa. La humitat relativa ha de ser alta per evitar que les peces s'arruguin. Durant la distribució s'ha de tenir en compte la ventilació.
Problemes de postcollita
Durant l'emmagatzematge, el colrave pot presentar danys per malalties com la podridura bacteriana humida i la podridura negra. També pot sofrir pèrdua de qualitat per deshidratació o enduriment.

Encara que el colrave no sol emmagatzemar-se molt temps, poden presentar-se diversos problemes com a malalties.

Entre les més importants estan la podridura bacteriana humida i la podridura negra. La primera es caracteritza per l'aparició de zones toves, que traspuen líquid i que desprenen en general una olor agra desagradable. La podridura negra està causada pel bacteri Xanthomonas campestris. Apareix normalment en camp, i quan aquestes peces arriben a la càmera són infectades per altres patògens a través de les zones afectades.

Existeixen a més factors que causen pèrdua de qualitat del producte, com són la deshidratació, causada per una humitat relativa insuficient, i la lignificación, que produeix l'enduriment de la peça per la formació excessiva de fibra.
Interempresas Media, S.L. / 2019 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]