www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Xirivia, Pastinaca sativa / Umbelliferae (Apiaceae)
Les principals varietats de xirivia conreades per a consum humà a Anglaterra són: "Llarga corona blanca", "Mitjà llarga de Guernesey" i "Avonresister". A continuació es descriu cadascuna d'elles.

- "Llarga corona blanca": És una varietat que arriba a aconseguir els 40 cm de llarg, és afilada, amb les arrels de color blanc i amples, amb el cap abonyegat. El sabor és generalment dolç, encara que poden haver-hi ocasions que sigui amarg.
- "Mitjà llarga de Guernesey": Les seves arrels són blanques i arriba a aconseguir els 22 cm de llarg i de forma de con. El sabor és similar a la varietat "Llarga corona blanca".
- "Avonresister": És una varietat relativament nova a Anglaterra, resistent als llocs que presenten males condicions per al seu creixement. Les seves arrels són petites.

A Espanya es conreen aquest tres tipus de varietats incloent diverses més com són: "Panais mitjà llarga"."Panais rodona precoç", "All Amèrica", "Llarga blanca", i híbrids com "Gladiator F1". En els últims anys han sorgit noves varietats molt productives com "Sigma", "Gamma" i "Delta".
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]