www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Xampinyó, Agaricus bisporus / Agaricaceae
Beneficis per la salut
Els xampinyons són baixos en calories i són una font de coure i vitamines B niacina (B3), pantotenato (B5), riboflavina (B2) i folato. Poden aportar un 15% de la ingesta diària recomanada de niacina, aproximadament un 50% de pantotenato i un 20% de folato. La niacina és important per la tranfomación dels aliments rics en carbohidrats en energia. El pantotenato és necessari per a la síntesi dels lípids i la producció de l'energia. La manca de folato pot causar anèmia. L'emmagatzematge de folato en el cos és important per prevenir malalties cardiovasculars i defectes de naixement. Els xampinyons també contenen fitoquímicos, com el terpè, als quals s'atribueix un poder per disminuir la incidència del càncer.
Tradició popular
El xampinyó és ric en aigua (88%) i a més d'aportar proteïnes, vitamines i minerals, també conté fibra. Es recomana en dietes baixes en calories.

Els xampinyons són beneficiosos per a l'intestí i per a l'estómac, per eliminar flegmes i per regular l'energia vital. Deté els vòmits i la diarrea.

Es considera que és un bon antidepressiu i anticancerígeno. Està indicat per tractar l'astènia i les inflamacions abdominals, l'anorèxia i l tos amb flegmes.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]