www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Alvocat, Persea americana / Lauraceae
Beneficis per la salut
L'alvocat posseeix un alt contingut en greix (11-25%), la major part no saturada, en relació amb altres fruites i hortalisses. Per tant, el seu valor energètic és relativament elevat. Cent grams d'alvocat proporcionen al voltant de 128-233 kcal, d'1 a 2 g de proteïna, de 500 a 700 mg de potassi, de 300 a 400 Unitats Internacionals de vitamina A i de 2 a 3 mg de vitamina I. Aquest fruit posseeix el volum més elvado de vitamina I en comparació d'altres fruites i hortalisses. La vitamina I és l'antioxidant més important en les membranes de les cèl·lules humanes. La vitamina I és el nom donat a una família d'antioxidants liposolubles relacionats coneguts com tocoferoles. Els tocoferoles oposats en la dieta humana són alfa-tocoferol i gamma-tocoferol. Els tocoferoles protegeixen les membranes de les cèl·lules de l'oxidació, alhora que prevenen els danys oxidatiu produït per agents carcinogénicos i tòxics. Estudis epidemiològics indiquen que un consum més elevat de vitamina I està relacionat amb un menor risc de contreure malalties cardiovasculars.
Tradició popular
L'alvocat resulta esplèndid per nodrir pells seques i evitar el seu envelliment. Alguns pobles de Guatemala utilitzen la seva polpa per estimular el creixement del cabell mitjançant suaus massatges. Altres cultures ho consumeixen com a afrodisíac.

Per ser un aliment molt complet i de fàcil digestió es recomana en el creixement, convalescències o dolències gàstriques. A Àfrica és el principal aliment de molts nens.

La seva aportació en àcid oleic exerceix efectes cardiovasculars beneficiosos, disminuint els nivells de colesterol plasmàtic. Conté una quantitat important de minerals i vitamines, necessaris per al correcte funcionament de l'organisme.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]