www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Alvocat, Persea americana / Lauraceae
Gestió de l'ambient de postcollita
Alvocat
El temps de conservació de l'alvocat depèn de l'estat de maduresa amb que la fruita va ser collida i de les cures durant el grapeig. Les que han estat collides completament madures i aquelles que no van aconseguir la seva maduresa fisiològica o desenvolupament complet han de ser rebutjades per a la conservació.

La refrigeració és la tècnica utilitzada amb màxima eficàcia en la conservació d'alvocats. Les condicions de conservació recomanables són entre 4 i 7 ºC i 80-90% d'humitat relativa. Per a fruits verd-madurs s'utilitzen temperatures de 5-13ºC (amb maduresa fisiològica o de collita), depenent del conrear i de la durada de la baixa temperatura. Per a alvocats amb maduresa de consum la temperatura òptima és de 2-4ºC. A pesar que sota aquestes condicions els alvocats es poden conservar uns 28 dies, poden aparèixer problemes d'estovament de fruits i danys per fred i fins i tot desordres fisiològics, sobretot a baixes temperatures. Per pal·liar aquests problemes en casos de llarg emmagatzematge es poden conservar en atmosfera controlada, les condicions òptimes de la qual són 2% d'oxigen, 10% de diòxid de carboni i 7,2ºC de temperatura.

S'utilitza l'aplicació d'etilè per madurar un producte prèviament abans de sortir al mercat i poder-ho consumir directament.
Distribució
Les mateixes condicions ambientals que resulten òptimes per a la conservació, ho són per a les etapes de transport i distribució.
Problemes de postcollita
Després de la recol·lecció es poden produir problemes per antracnosis, marchitez de les branques i pudrición dels fruits, pudrición del pedicel, i altres tipus de malalties en poscosecha.

Antracnosis (Colletotrichum gloesporioides)
Aquesta malaltia és considerada com una de les de major importància , ja que a més dels danys i efectes que ocasiona en la producció, redueix la qualitat del fruit durant la seva comercialització, on ocasiona veritables pèrdues.

La seva simptomatologia s'inicia amb cercles clars causant el fong una pudrición ferma. Les lesions són de grandària variable i de color fosc brillant, podent destruir fruits sencers. En estat avançat aquestes àrees poden penetrar fins a la polpa.

Es poden destruir remeses completes en el magatzem, ocasionalment ataca a fulla i branques, causant defoliació.

Pudrición de fruits
Causat pel fong Dothiorella spp. que ataca a branques i fruits. En els fruits la infecció pot ocórrer abans o després de la collita. La pudrición afecta a el pericarpi amb major intensitat i si arriba a la polpa aquesta adquireix una consistència lleugerament aquosa. Conforme avança la pudrición, el pericarpi se suavitza i la polpa adquireix una olor fétido. Finalment es podreix i el fruit pren un color gris verdós.

Altres malalties poscosecha

Malalties poscosecha són les següents:
- Taca de Cercospora o taca de l'alvocat (Pseudocercospora purpurea): Aquest dany és comú en alvocats produïts a Florida, EUA, Carib, Brasil, Camerun, i el sud d'Àfrica. Al principi apareixen taques (com a petits punts) blanques a verds. Posteriorment, sota condicions d'humitat la taca creix i pren color cafè. Rarament solen créixer més de 0,5 cm però les ferides que representen permeten l'entrada d'altres organismes, en particular fongs que provoquen antracnosis.

- Pudrición per Alternaria: A Israel es va trobar que Alternaria sp. causa la pudrición en el peduncle i en altres parts del fruit.

- Pudrición suau bacteriana: A Israel es va trobar aquest dany que és causat per Erwinia carotovora. Els fruits afectats presenten taques suaus, fosques i planes que solen afecten al fruit sencer. Gradualment, la polpa es torna suau i perd color, presentant una olor a fétido.

- Pudrición per Fusarium: Pudrición causada per diferents espècies de Fusarium. Malaltia important a Israel, Sud-àfrica, EUA, i l'oest de l'Índia. Els danys d'aquest fong constitueixen vies d'accés a fongs relacionats amb la pudrición del peduncle, situació que accelera el dany.

- Pudrición per Phytophthora: S'ha trobat a Mèxic i EUA, identificant-se com Phitophthora citricola. Ataca als fruits que es troben en les branques baixes i es dissemina mitjançant l'esquitxat de l'aigua en el sòl.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]