www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Alvocat, Persea americana / Lauraceae
El nombre de varietats existents s'eleva a unes 400, entre les quals hi ha algunes amb fruits de la grandària d'una pruna i unes altres aconsegueixen un pes de 2 Kg. Les varietats que es conreen per a l'exportació solen tenir un pes que oscil·la els 150 i 400 g. Les varietats d'alvocat més comuns són les descrites a continuació:

"Pinkerton": Varietat de pell rugosa i de bon sabor. Fins ara Israel és l'únic exportador i només durant febrer i març.

"Negra de la creu": És un membre rar de la família dels alvocats, a causa de la seva pell llisa de to negre carbó o porpra. És de grandària mitjana i procedeix de Xile, on es cull des de mitjan març fins a finals de setembre. El seu comerç transcendeix les fronteres xilenes.

"Fort": És una de les varietats més conreades. Té forma de pera i pesa uns 250 g. La seva pell és aspra, però relativament fina i destaca pel seu exquisit sabor. A Europa es pot adquirir durant tot l'any, procedent d'Israel, Sud-àfrica, Kenya i Espanya.

"Nabal": Varietat gairebé rodona, amb una pela verda clar i llisa. La seva forma és el que la distingeix de les altres . La pela és dura i llenyosa fent que es conservi llarg temps. Té el més baix contingut en greix de tots els alvocats (entre un 6 i un 8%). Procedeix principalment d'Israel.

"Ettinger": La seva forma és oval, pesa uns 300 g i té una pell llisa i brillant. Se sol començar a recollir quan el seu contingut gras aconsegueix el 9%. El seu sabor ha conquistat els paladars francesos, on és molt benvolgut.

"Wurt": Prové d'Israel. És piriforme. La seva època de collita va de març a juny.

"Hass": Amb sabor a avellana. Té la polpa groga, és petit, rugós i de pell fosca.

"L'Edranol": Ens arriba de Sud-àfrica des de juny fins a octubre. Té molt bon sabor.

"Ryan": Varietat de pell rugosa, que ens arriba de tant en tant de Sud-àfrica (de setembre a desembre).

"Bacon": És la varietat més primerenca. Es conrea a Espanya. Fruit de 198-340 grams; ovoide; pela verda fosc, prima, llisa; bon sabor i polpa de color groc verd-pàl·lid.

"Reed": Varietat tardana procedent de Guatemala i molt productiva. La fruita és arrodonida o oval, té una pell gruixuda i verda i un sabor característic. El seu pes (de 200 a 350 g) respon a les expectatives del mercat europeu. En època molt recent s'ha introduït el seu cultiu també a Israel, de tal manera que d'abril a setembre cobreix el "vacio estival" en el proveïment.

"Alvocats nans": No tenen llavor i es comercialitzen sobretot a França.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]