www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Gerd, Rubus idaeus / Rosaceae
Beneficis per la salut
El gerd conté ferro, vitamina C, folato, fibra i flavonoides. Una ració de 125 g aporta un 40% de la ingesta diària recomanada de vitamina C. Les propietats antioxidants de la vitamina C ajuden a protegir contra diversos tipus de càncer i intensifiquen les funcions immunològiques. El folato actua en el nostre sistema nerviós. Els flavonoides són composts l'activitat antioxidant dels quals ajuda a protegir contra les malalties del cor i el càncer. Entre els nutrients presents en els gerds existeix la vitamina I, útil per a l'absorció de ferro i vitamina C. A més, el gerd conté vitamines del grup B que afavoreixen el metabolisme de l'energia i al mateix temps exerceixen un paper important en el nostre cos en l'etapa de creixement.
Tradició popular
Aquestes fruites contenen algunes propietats amb efecte benèfic sobre les mucoses bucals inflamades i sobre l'epidermis amb capil·lars sanguinis dilatats. La polpa pot ser utilitzada com mascarilla facial.

La cocció de les fulles, les quals són riques en tanino, pectines, olis essencials i àcid cítric, té una acció descongestionante tant per a ús extern com a intern.

En l'actualitat té gran acceptació pel seu contingut en antocianos, amb propietats colorants que s'empren en el camp farmacèutic, cosmètic i alimentós.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]