www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Gerd, Rubus idaeus / Rosaceae
Gerd
Existeix gran varietat de gerds, les quals a simple vista es distingeixen pels seus diferents colors groc, negre i vermell. També les existeixen ataronjades i blanques. No obstant els gerds es poden classificar també en funció de l'època de l'any en la qual fructifiquen. La majoria són varietats d'estiu però també existeixen gerds que fructifiquen a la tardor o en totes les estacions, que, encara que són de menor collita, contribueixen a ampliar el període de recol·lecció d'aquesta fruita.

Els conreessis de frambueso vermell deriven en gran part del frambueso selvático (Rubus idaeus) que ha estat millorat i hibridado amb altres espècies espontànies. Aquests conreessis de frambueso vermell es divideixen en dos grups: els uníferos que fructifiquen una sola vegada a l'any i els bíferos, que com es deia, fructifiquen a la primavera i tardor. Aquests últims també són anomenats reflorecientes o remontantes i són aptes per a la producció "fora d'estació".

Les espècies més conreades són "Rubus idaeus" (Frambueso vermell), "Rubus strigosus" (Frambueso silvestre), "Rubus occidentalis" (Frambueso negre) i "Rubus neglectus" (Frambueso porpra).
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]