www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Mango, Magnifera indica / Anacardiaceae
Beneficis per la salut
El mango és ric en vitamines A i C, i també conté fitoquímicos amb propietats que ajuden a reduir la incidència del càncer. Entre aquests es troba la luteïna. La luteïna es troba concentrada en una regió específica de l'ull (el macular), per la qual cosa una dosi elevada pot protegir contra processos degeneratius de l'edat en aquest òrgan. Estudis epidemiològics indiquen que el càncer d'estómac és menys freqüent en aquells la dieta dels quals és rica en vitamina C. També s'indica que la capacitat antioxidant de la vitamina C pot brindar protecció contra altres tipus de càncer i intensificar les funcions immunològiques. Una dieta rica en fruites i hortalisses, en la qual es troba el mango, pot reduir el risc de contreure malalties en general.
Tradició popular
Per la seva riquesa en vitamines A i C, el consum de mangos constitueix una bona mesura de prevenció d'escorbuto i un eficaç remei de les afeccions de la pell, mucoses i vista, normalment degudes a manques de vitamina A.

El seu contingut en ferro li confereix propietats reconstituents, sent molt útil per al tractament d'anèmies i tot tipus d'afeccions de la sang.

El seu baix contingut en greixos, sodi i calories, fa que estigui indicat en dietes d'adelgazamiento i hipertensió, sent a més una fruita de fàcil digestió.

Per l'escassa tradició del mango a Europa tenim molt poca cultura popular sobre ell.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]