www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Tomàquet, Lycopersicon esculentum / Solanaceae
Beneficis per la salut
Estudis poblacionals mostren que els tomàquets fan una contribució important a una dieta sana rica en fruites i hortalisses. L'excel·lent perfil nutricional del tomàquet es basa en una combinació equilibrada d'antioxidants (vitamina C, carotenoides i flavonoides), minerals, un alt contingut d'àcid fólico i un baix nivell de greixos. En particular, els tomàquets són la font de licopeno més important en la dieta.

El licopeno és un carotenoide no provitamina A important amb una bona activitat antioxidant. Representa un 30% del total de carotenoides en el plasma humà. Encara que el licopeno és un dels components més actius en el tomàquet, la sinergia amb altres components és també important. Estudis poblacionals mostren una associació entre el consum freqüent de productes del tomàquet i un menor risc de contreure càncer, particularment de pròstata, encara que fins al moment no existeixen proves evidents d'un altre component del tomàquet amb efectes beneficiosos equivalents.
Tradició popular
El tomàquet té múltiples aplicacions curativas. Es pot aplicar per via externa o interna, i té molts efectes beneficiosos sobre diferents patologies i dolències. També són usats amb finalitats medicinals en països com Xina.

Per aprofitar les propietats terapèutiques del tomàquet es pot consumir per via externa o interna. En ús extern és útil contra l'acne i picades d'insectes. En ús intern està indicat contra la inapetencia, astènies, intoxicacions cròniques, plétora, estats congestivos, hiperviscosidad sanguínia, arteriosclerosis, afeccions vasculars, artritis, gota, reumatismes, azoemia, litiasis urinària i biliar, restrenyiment, enteritis i estats inflamatorios del tub digestiu.

A Xina les principals propietats curativas que se li atribueixen són alleujar la calor corporal interna, desintoxicar, refredar la sang, estabilitzar el fetge i baixar la tensió.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]