www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Tomàquet, Lycopersicon esculentum / Solanaceae
El tomàquet es pot comercialitzar a orri, en caixes de 20kg, o envasat en diferents tipus de caixes i safates. S'utilitzen diferents grandàries i materials, com a plàstic o malles. El tomàquet per a la indústria es processa de diferents maneres: bé solament, en forma de concentrat o pelat, o formant part de plats precuinats o salses.

El consum de tomàquet en fresc es veu afavorit per les tendències actuals cap a una alimentació més sana. Al mercat espanyol, una part del tomàquet es comercialitza a orri en caixes de 20kg, encara que la major part es ven en caixes de menor grandària, en platons d'alvèols o sense ells, en capsetes de ¼ i ½kg per als tomàquets tipus cirera o en racimos complets incloent el raquis. Aquests tomàquets que no es destinen per a la venda a orri passen diferents processos de magatzematge, neteja, selecció… Després es transporten a la destinació, on són envasats per a la seva distribució i venda. El preenvasado dels tomàquets es realitza en una àmplia gamma de grandàries i models. A més s'usen materials molt diversos en la seva fabricació. Pot fer-se en cistelles o caixes, recoberts amb una pel·lícula de plàstic, estirable o flow pack, en malles tubulars, en borses de malla, en bosses de plàstic, en flow pack sense safata, etc. Els tomàquets cherry a més s'envasen en IV gamma per al seu consum en amanida.

Quant al tomàquet per a indústria, hi ha una gran diversitat de presentacions per a aquest cultiu, tant solament com formant part d'aliments precuinats. Estan per exemple el tomàquet natural pelat i el concentrat de tomàquet, que s'utilitzen en cuina com a substituts del tomàquet fresc. El concentrat a més és una important matèria primera per a una segona transformació en salses, precuinats, etc. També es consumeix el suc de tomàquet. No obstant això, els més utilitzats són els productes de segona transformació. A Espanya els més consumits són el ketchup, tomàquet fregit, salsa rosa, salsa barbacoa… El tomàquet també forma part d'una multitud de plats precuinats, formant part de la cuina ràpida actual, com a pizzes, preparats i carn o pescat…El tomàquet per a indústria es transporta fins a les fàbriques a orri.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]