www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Enciam, Lactuca sativa / Compositae
El preenvasado dels enciams es fa amb pel·lícules plàstiques estirables o retràctils i bosses de plàstic. S'envasen en caixes de cartró de diferents mesures, on es col·loquen els cogollos en una o més altures segons el tipus d'enciam. També es preparen per a la IV gamma, tallant-les en trossos i embutxacant-les amb altres vegetals.

El sistema més clàssic de preenvasado és l'ús d'un film extensible que s'adhereix completament a l'enciam donant un aspecte molt net o polipropilè microperforado. També es poden usar borses del mateix material, amb el que l'envasament es fa més ràpidament. Un mètode molt estès és l'ús de Flow Pack amb enciams solts o en safates cobertes.

Les peces així preparades es col·loquen en caixes de cartró d'una sola altura, encara que de vegades s'usen caixes de dues o més nivells.

A l'interior de les caixes, els enciams es disposen alçades unes al costat d'altres en un únic nivell en el cas dels enciams ‘Iceberg’ i ‘Trocadero’, mentre que les del tipus ‘Romana’ es disposen horitzontalment admetent fins a tres nivells. Les minilechugas de vegades s'envasen en caixes o cistelles plàstiques contenint de 2 a 4 unitats, amb un pes proper a 500g.

En els últims anys s'han desenvolupat altres sistemes de comercialització com la IV gamma. Els cogollos es trossegen i es poden barrejar amb altres verdures, envasant-se tot junt. Això es realitza en atmosferes controlades, la qual cosa millora la conservació.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]