www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Col blanca, Brassica oleracea convar. capitata var. alba / Cruciferae (Brassicaceae)
Col blanca
Les diferents varietats de col-repollo es classifiquen en funció de l'època de recol·lecció. Hi ha varietats de primavera/estiu i varietats de tardor/hivern. Cada varietat presenta unes característiques, amb cogollos de diferents formes, colors i qualitat.

Les varietats tradicionals de col-repollo es van substituint per noves varietats híbrides. Aquestes varietats són més productives i resistents a determinades malalties. A més presenten millors característiques (cogollos més atapeïts, millor sabor...). Es classifiquen en funció de l'època en què es recol·lecten. D'aquesta manera pot parlar-se de varietats de primavera/estiu i varietats de tardor/hivern. En general aquestes últimes varietats són resistents al fred, mentre que les primeres resisteixen millor la calor.

Entre les varietats que es recol·lecten a la primavera/estiu estan ‘Durham Early’, ‘Avon Crest’, ‘April’ i ‘Greyhound’.

La varietat Durham Early és una varietat popular, que dóna cogollos de color verd fosc i de forma cònica. Forma pellas de grandària mitjana i és precoç.

La varietat Avon Crest és igual de precoç que l'anterior, amb repollos més grans, encara que d'igual color i forma.

La varietat April és primerenca i dóna uns cogollos compacte, de forma cònica, encara que amb algunes fulles externes.

La varietat Greyhound dóna cogollos punxeguts i compactes que maduren ràpidament.

Entre les varietats de tardor/hivern estan ‘Celtic’, ‘Christmas Drumhead’, i ‘Júpiter’, per citar algunes.

La varietat Celtic és híbrida. Dóna uns cogollos esfèrics i verd azulados. És una varietat resistent al vent que aguanta durant mesos sense partir-se.

Christmas Drumhead: aquesta varietat és més primerenca que l'anterior. És nana i de color verd azulado. Es pot recol·lectar a principis de tardor.

La varietat Júpiter és un híbrid la part externa del qual és de color verd fosc i que el seu interior és blanquecino.

Les diferents varietats de col-repollo presenten diferents característiques de color, forma, textura, qualitat de conservació, etc. La forma de la pella pot ser esfèrica, aplatada, convexa o punxeguda.
Interempresas Media, S.L. / 2019 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]