www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Nou, Juglans regia / Juglandaceae
Beneficis per la salut
Les nous madures són riques en oli i proteïnes, encara que tenen pocs carbohidrats. També són una bona font de vitamina I, la qual actua com a antioxidant i elimina els radicals lliures de l'organisme. D'aquesta manera brinda protecció contra alguns tipus de càncer. La vitamina I també ajuda en la formació de glòbuls vermells, músculs i altres teixits corporals.

En un important projecte de recerca es va descobrir que la gent que consumia almenys 150 g de fruita seca per setmana sofrien 1/3 d'infarts menys que aquella que rarament o mai els consumeix. La fruita seca és rica en greixos, encara que molts dels àcids grassos són no saturats. La fruita seca formen part d'una dieta sana.
Tradició popular
Els grecs cridaven a la nou, kara que significa cap, per la seva semblança amb el cervell humà, mentre que els romans la consideraven aliment dels déus.

El 90% dels greixos que conté són insaturades, sobretot poliinsaturadas. Conté àcids essencials com l'Omega-3 que redueix el nivell de colesterol i millora el sistema immunològic, l'Omega-6 que redueix el risc d'arteriosclerosis i millora la circulació.

La seva riquesa en vitamina B1 i B6 afavoreix el bon funcionament dels músculs i el cervell. Ja d'antany es considerava la seva semblança amb el cervell.

És millor moderar el seu consum a causa de l'alt valor energètic que té, fins a 688kcal/100g, sobretot en casos d'obesitat. Per contra, en casos d'alimentació deficitària, persones inapetentes o convalescents, s'aconsella incloure moderadament les nous en la dieta.

Igual que la resta de la fruita seca oleaginosos, les nous es poden incloure en la dieta en casos de diabetis, doncs produeixen un lleuger efecte hipoglucemiante. Pel seu baix contingut en sal, també poden menjar-les els hipertensos.

L'aportació dels àcids grassos linoleico i linolénico ajuden a reduir els nivells de colesterol en la sang.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]