www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Pastanaga, Daucus carota / Umbelliferae (Apiaceae)
Les pastanagues es presenten en diferents envasos, com a bosses de plàstic, caixes de fusta o cartró i safates de diferents materials i pesos. Entre les presentacions en fresc es troba la IV gamma, venent-se pastanaga rallada, pelada, en rodanxes… A més, amb ella s'elaboren sucs, conserves i purés per a bebès.

Les pastanagues amb fulles s'expedeixen normalment formant manojos, i poden envasar-se en caixes de fusta o cartró, agrupades en manojos d'un o mig quilo, de vegades preenvasadas amb pel·lícules de plàstic estirable, i disposades en una o diverses capes, permetent una adequada ventilació de l'aire.

El preenvasado de les pastanagues sense fulles inclou bosses de plàstic de diferents grandàries (1/2, 1, 2, 5 o 10kg), safates de polietilè expandit, policloruro de vinil o propilè de capacitat de 0,5 a 1kg.

Les pastanagues embutxacades es disposen al seu torn en caixes de cartró o fusta de 10 a 12kg. El consumidor prefereix normalment les de mitjà, un i cinc quilos. També s'envasen pastanagues amb o sense fulles en safates de diferents materials.

A més, avui dia es presenta una àmplia gamma de presentacions en fresc mitjançant la pastanaga d'IV gamma, procés mitjançant el qual s'aconsegueix allargar la vida del producte sense que deixi de ser fresc ni perdi qualitats organolépticas. D'aquesta manera existeixen des de les pastanagues de manojo embolicades en polipropilè, fins a tot tipus de formes presentades en bosses de plàstic: pastanagues pelades baby, en rodanxes llises o ondades, en bastoncillos, ralladas, etc.

A part del consum en fresc, la pastanaga també té altres aplicacions comercials, podent trobar-se en conserva, com a puré per a bebès, en suc o fins i tot en farmàcia en forma de caroteno cristal·litzat.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]