www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Pastanaga, Daucus carota / Umbelliferae (Apiaceae)
Pastanaga
Actualment existeix un gran nombre de varietats de pastanaga, presentant una gran diversitat de formes, colors i data de cultiu. Totes aquestes varietats s'agrupen en tipus, entre els quals es troben Danvers, Imperator, Nantes, Touchon, Flakee, Amsterdam, París i Chantenay. A Espanya es conrea a la zona de Segòvia i Valladolid i a la zona de Cadis.

El nombre de varietats conreades de pastanaga augmenta cada dia, principalment a causa de les varietats híbrides, formant un grup molt divers, tant en tipus, formes, color i cicle vegetatiu.

Al llarg del seu cultiu, l'arrel ha sofert una llarga evolució, havent-se obtingut varietats sense coll verd, amb un cor més o menys gruixut i menys fibrós, i amb una coloració més intensa i regular. Les múltiples varietats existents s'agrupen en diferents tipus, entre els quals es poden trobar el tipus Danvers, Imperator, Nantes, Touchon, Flakee, Amsterdam, París i Chantenay.

- Danvers: les pastanagues d'aquest tipus són de longitud mitjana a llarga, amb el coll ample i punxegudes.

- Imperator: és un tipus molt més esvelt que l'anterior a la zona del coll i bastant més llarg.

- Nantes: aquestes pastanagues tenen forma cilíndrica, recta i llisa. Tant el coll com la base són arrodonits o despuntats. Aquest tipus és el majoritari per a consum en fresc.

- Flakee: aquest tipus és d'arrels grans, llargues i còniques, amb fulles vigoroses. S'usa tant al mercat en fresc com per a la indústria.

- París : aquestes pastanagues es caracteritzen per un final despuntat i una grandària menor.

- Chantenay: són una mica més allargades que les del tipus París i acaben en punta.

Els tipus més usats per a la indústria són Amsterdam i Flakee.

Els tipus varietales conreats fonamentalment a Espanya corresponen als tipus Nantes i Amsterdam per a la producció amb destinació al consum en fresc (rentat i manojos) i al tipus Chantenay amb destinació a la indústria.

A Espanya les varietats utilitzades es classifiquen per zones productores, podent citar-se la zona de Segòvia, amb producció des d'estiu fins a finals d'hivern i Cadis, Còrdova i Granada, a les quals correspon el subministrament de primavera. Entre les varietats conreades a Espanya estan Predor, Nanda, Concerto, Nandrin, Valor, Maestro, Encert, …
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]