www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Pastanaga, Daucus carota / Umbelliferae (Apiaceae)
Beneficis per la salut
El caroteno és una substància liposoluble causant d'aquest color característic de les pastanagues. De fet, el nom de la substància deriva d'aquesta hortalissa, de la qual es va aïllar el caroteno per primera vegada. Existeixen dos tipus de caroteno: beta i alfa-caroteno, que són composts provitamina A.

Aquests carotenoides es converteixen, amb diferents nivells d'eficàcia, en vitamina A en el cos humà i són la font més important de vitamina A en dietes pobres en productes amb aquesta vitamina o que contenen poc o cap producte d'origen animal. La vitamina A és essencial per a la vista, el creixement, el desenvolupament dels ossos, el manteniment dels teixits corporals, la reproducció i del desenvolupament del paper hormonal i de les co-enzims. Entre els humans, un consum més elevat de pastanagues s'ha associat a una disminució del risc de contreure càncer en diverses parts del cos. El consum de pastanagues subministra un bon nivell de l'antioxidant vitamina I i fibra, a més de reduir els nivells de colesterol.
Tradició popular
La pastanaga té múltiples propietats medicinals. La cultura popular recomana el seu consum ja sigui en infusió, suc, brou o xarop per combatre diferents dolències i malalties, tals com l'anèmia, el restrenyiment o l'arteriosclerosis.

A la pastanaga se li reconeixen moltes propietats curativas. És antianémica, ja que augmenta el nombre de glòbuls vermells i l'hemoglobina, és remineralizante, tònica, cicatrizante gàstrica i intestinal, depurativa, diurética, carminativa i vermífuga. A més rejoveneix els teixits i la pell i activa la cicatrització de ferides, úlceres i cremades.

En ús extern es recomana el seu ús per a nafres, úlceres, cremades, botons, èczemes, herpes, penellons, esquerdes i abscessos.
En ús intern és aconsellable per combatre anèmies, infeccions intestinals, diarrees, hemorràgies gastrointstinales, restrenyiment, úlceres gastroduodenales, reumatismes i arteriosclerosis.

La manera d'ocupació varia segons l'ús. En alguns casos es pren el suc directament, solament o amb mel o llet. En altres casos es recomana la sopa de pastanagues o la infusió.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]