www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Coliflor, Brassica oleracea var. botrytis / Cruciferae (Brassicaceae)
Beneficis per la salut
La coliflor és rica en vitamina C i és una bona font de folato. Una ració de 125 g proporciona un 100% de la ingesta diària recomanada de vitamina C i almenys un 10% de folato. El folato és important per al desenvolupament normal de les cèl·lules i es constata que un consum més elevat del normal és important per dur a terme un embaràs saludable i per protegir contra les malalties cardiovasculars i càncer.

La vitamina C és un potent antioxidant i protegeix d'aquesta manera contra diversos tipus de càncer, alhora que intensifica les funcions immunològiques. La coliflor és una font de de fibra i potassi i és baixa en calories. Les hortalisses de la família de les Crucíferes contenen un "cocktail" de compostos anomenats fitoquímicos, els quals brinden protecció contra diversos tipus de càncer.
Tradició popular
La coliflor s'usava per tractar la diarrea i el mal de cap entre altres patologies. A més és beneficiosa per combatre afeccions bronquials i intestinals.

La coliflor és un cultiu conegut des de molt antic. No obstant això, abans que fos utilitzada com a aliment s'usava amb finalitats medicinals per al tractament de diverses malalties, com la diarrea o el mal de cap.

De vegades s'empra una decocció de les seves fulles com a remei per a la ronquera i les inflamacions de la mucosa branquial. A més, en ser una hortalissa rica en sofre, aquesta decocció també resulta beneficiosa per a l'intestí.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]