www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Coliflor, Brassica oleracea var. botrytis / Cruciferae (Brassicaceae)
Gestió de l'ambient de postcollita
Coliflor
Per conservar les coliflors durant bastant temps és recomanable preenfriarlas fins a 0-5ºC. Després es poden mantenir a 0-1ºC i 95% d'humitat durant mes i mitjà com a molt. El període d'emmagatzematge es pot allargar fins als dos mesos mitjançant l'ús d'atmosferes controlades.

En el cas que les coliflors es vagin a comercialitzar de seguida, es poden conservar simplement amb les fulles que les cobreixen. Quan es van a conservar durant un llarg període de temps és convenient preenfriarlas, baixant la temperatura fins a 0-5ºC. És important realitzar aquest procés al més aviat possible, ja que així s'allarga la vida posrecolección de les coliflors.

Els mètodes més recomanables per dur a terme el preenfriamiento són l'aire forçat humit i l'aigua gelada.

Les coliflors no són aptes per a la seva conservació durant llarg temps, per la qual cosa no sol fer-se. Si es mantenen entre 0 i 1ºC amb un 95% d'humitat relativa es poden conservar durant mes i mitjà com a màxim. És convenient deixar les fulles, ja que protegeixen de la deshidratació i de l'atac de malalties. En defecte d'això poden usar-se pel·lícules de policloruro de vinil o de polietilè perforat.

El nivell d'etilè ha de mantenir-se baix per evitar els efectes d'abscisión de fulles.

El període d'emmagatzematge es pot allargar fins als dos mesos mitjançant l'ús d'atmosferes controlades. Els millors resultats s'obtenen amb concentracions d'oxigen entre el 2 i el 5% i de diòxid de carboni de fins al 4%.
Distribució
El transport es fa a temperatures entre 0 i 5ºC amb humitat alta. Durant la distribució la temperatura no ha de superar els 10ºC, amb un nivell d'humitat mitjana.

El transport de les coliflors ha de fer-se a temperatures entre 0 i 5ºC amb una humitat relativa superior al 90% per evitar la dessecació de les pellas. Com més temps vagi a durar el transport més baixa ha de ser la temperatura.

La distribució ha de fer-se a temperatures menors de 10ºC, mantenint un nivell mitjà d'humitat i una ventilació forta per evitar l'acumulació d'etilè.
Problemes de postcollita
Les coliflors poden sofrir diverses malalties durant la seva conservació. Els fongs més nocius en aquesta etapa són Botrytis i Alternaria, mentre que entre els bacteris estan Erwinia i Pseudomonas.

Durant la conservació de les coliflors poden aparèixer sobretot malalties parasitarias. Les més agressives són les bacterianes i les provocades pels fongs Alternaria i Botrytis.

Erwinia i Pseudomonas són bacteris que ocasionen podridures caracteritzades per zones humides i aquoses de color marró.

Alternaria: aquest fong produeix una podridura de color marró. És una de les principals afeccions en aquesta etapa, tant més si no es mantenen les temperatures suficientment baixes. En les fulles produeix taques arrodonides o ovals d'1 a 2cm, recobertes d'una pelusilla fosca. En la inflorescència ocasiona lesions marrons que es tornen de color negre verdós.

Botrytis: aquest fong produeix una podridura de color marró fosc. Penetra a través de les fulles, estenent-se a la resta de la inflorescència.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]