www.interempresas.net
  Fruites Hortalisses
es en ca
 
Escarola, Cichorium endivia / Compositae
Beneficis per la salut
L'escarola és una bona font de folato. El folato és important per a un desenvolupament normal de les cèl·lules. També es constata que una ingesta de folato més elevada del normal és rellevant per al desenvolupament d'un embaràs sa, alhora que també protegeix contra malalties cardiovasculars i càncer.

L'escarola conté compostos coneguts com a flavonoides, els quals aporten un efecte protector contra el càncer, la trombosi o l'arterioesclerosis. L'escarola conté petites quantitats de vitamina C, encara que la seva aportació de potassi i d'una sèrie de vitamines del grup B, a més dels antioxidants betacaroteno i kaempferol, mereix ser esmentada. Les escaroles també són conegudes perquè ajuden a estimular les funcions digestives.
Tradició popular
L'escarola és un aliment beneficiós per a l'estómac, que a més resulta refrescant, laxant i depurativo.

L'escarola és una verdura molt bona per a l'estómac, sent un aliment refrescant, laxant i depurativo. Això és així perquè les fulles d'aquesta planta contenen un compost amarg, la intibina, que estimula l'apetit, afavoreix la digestió i augmenta l'activitat de la vesícula biliar.
Interempresas Media, S.L. / 2024 [ Avís legal | Política de Protección de Datos | Política de cookies | Publicidad]